2 sisteme camion ce asigura efectuarea traseelor in deplina siguranta si functionalitate!

2 sisteme camion ce asigura efectuarea traseelor in deplina siguranta si functionalitate!
7 Noi. 2016

Indiferent cat de scurt este traseul pe care trebuie sa il parcurgi ca sofer camion, vehiculul tau trebuie sa fie in perfecta stare de functionare. Aceasta caracteristica este asigurata in special de diverse sisteme, fiecare avand roluri corespunzatoare in indeplinirea sarcinilor necesare activitatii de conducere. Explicand mai simplist, putem spune ca fiecare ansamblu de piese este responsabila de o anumita actiune, astfel incat sa garanteze un maxim de siguranta si implicit, confort in utilizarea camionului. 

Indiferent daca esti conducator de DAF, MAN, IVECO sau RENAULT, trebuie sa ai toate informatiile necesare in privinta celor mai importante sisteme camion. O cunoastere optima a rolului lor te poate ajuta pe parcursul activitatii tale ca sofer camion, fiind in masura sa identifici orice defectiune a pieselor inca de la primele semne aparute. Astfel, in randurile de mai jos poti afla detaliile necesare despre cele doua ansambluri piese camion ce asigura atat functionalitatea, cat si siguranta soferului pe parcursul drumurilor lungi efectuate. 

 

 

Sistem de transmisie 

 

Un sistem de transmisie are un rol considerabil in distribuirea momentului motor la puntile motoare ale camionului tau, ceea ce rezulta intr-o evitare optima a accidentelor posibile in timpul traseelor. Trebuie sa fii constient de faptul ca acest ansamblu de piese camion este compus din ambreiaj, cutie de viteze, reductor distribuitor, transmisie principala, transmisie cardanica si diferential. 

De asemenea, este indicat sa fii permanent in alerta, observand din timp daca exista o deteriorare a acestor piese. Gandeste-te ca un reductor DAF stricat poate afecta intregul sistem al camionului realizat de acest producator, crescand astfel riscurile de producere a accidentelor si minimizand confortul si siguranta soferului. Daca te afli in aceasta situatie, inlocuieste piesele deteriorate, achizitionand componente in cea mai buna stare de functionare de pe dezmembraricamioane.eu, inclusiv un reductor de calitate, accesibil ca pret!

 

 

Sistem de racire 

 

Sistemul de racire al camionului are rolul de a mentine o temperatura optima atat in interiorul unei cabine camion, cat si in constructia autovehiculului. Astfel, acest ansamblu de piese camion evita cu tot posibilul supraincalzirea motorului, garantand astfel o functionalitate maxima pe toata perioada traseelor efectuate. 

Arderea continua a carburantului din interiorul vehiculului determina totusi incalzirea motorului. Acesta va fi adus la o temperatura normala de catre un sistem de racire, care in functie de tipul camionului si preferintele tale, poate fi cu aer sau cu lichid. 

Racirea cu lichid presupune o constructie mai complicata a motorului insa acesta functioneaza la temperaturi constante, un aspect benefic atat in privinta sigurantei, cat si a functionalitatii optime a camionului tau. Cel mai important detaliu are legatura cu modul in care este compus acest sistem de racire, el depinzand de doua piese camion extrem de importante, respectiv un radiator si o pompa de apa. Orice defectiune intalnita la una dintre aceste piese poate afecta considerabil motorul camionului, rezultand o supraincalzire care dauneaza grav functionalitatii. 

 

 

Verifica cu atentie componentele unui sistem de racire si ia masurile de rigoare cand observi semne de uzura iremediabile. In cazul in care iti doresti sa inlocuiesti un radiator camion defect sau sa cumperi o pompa apa noua, afla ca magazinul nostru online iti sta la dispozitie cu piesele de care ai nevoie, in schimbul unui pret avantajos!

Aceste doua sisteme camion reprezinta cele mai importante ansambluri de piese, asigurand functionalitatea vehiculului tau si garantand o deplina siguranta in timpul conducerii. Iata ca acum stii care sunt componentele vitale si cum sa urmaresti posibilele defectiuni. Indiferent daca ai o problema cu pompa de apa, ambreiajul, motorul sau pur si simplu vrei sa achizitionezi un reductor sau radiator de calitate, apeleaza cu incredere la dezmembraricamioane.eu, magazinul online care ofera piese camion in cea mai buna stare de functionare!

Aceste doua sisteme camion reprezinta cele mai importante ansambluri de piese, asigurand functionalitatea vehiculului tau si garantand o deplina siguranta in timpul conducerii.

Contact
+40230.706.190 / +40230.706.181
contact@dezstore.ro