Cum sa prelungesti durata de viata a ambreiajului camionului tau?

Cum sa prelungesti durata de viata a ambreiajului camionului tau?
15 Sep. 2016

Asa cum bine stii, orice componenta a camionului tau este extrem de importanta pentru a asigura buna lui functionare. Fiind pozitionat intre cutia de viteza si motor, ambreiajul are doua funcÈ›ii importante in capacitatea masinii de a circula pe traseu. El permite oprirea fluxului de putere si este implicat in cuplarea treptata a motorului catre cutia de viteze. 

O informatie utila pentru orice sofer de camion este ca, de fapt, ambreiajul este o denumire genetica pentru kitul de ambreiaj. Acesta contine trei componente, respectiv disc ambreiaj, rulment presiune si placa de presiune. 

Avand in vedere costurile exorbitante pe care le implica schimbarea acestor piese, este indicat sa eviti uzura lor prematura. Foarte multe persoane intampina probleme cu propriul camion deoarece nu isi permit sa inlocuiasca ambreiajul pe care il au dotarea autoturismului. 

Pentru a preveni deteriorarea acestei piese vitale pentru camionul tau, urmeaza sfaturile noastre. 

  •  Apasarea ambreiajului È™i a pedalei de acceleratie in acelasi timp este greseala practicata de majoritatea soferilor din aceasta industrie. Incearca sa le folosesti pe rand, atunci cand este cazul, pentru a nu afecta mecanismul responsabil cu realizarea transmisiei. 
  •  Evita sa folosesti ambreiajul in mod excesiv. Apasa-l atunci cand este absolut necesar si lasa cutia de viteze in punctul mort atunci cand te opresti la semafor. 
  • Chiar daca te simti obosit, evita sa iti odihnesti piciorul pe pedala ambreiajului. Indiferent daca te afli intr-o zona cu trafic, rezista tentatiei si gandeste-te ca aceasta metoda te va ajuta sa reduci uzura rulmentului. Aceasta strategie ti se poate parea inconfortabila la inceput, insa efortul tau va fi rasplatit. Kitul de ambreiaj nu se va deteriora inainte de vreme, deci nu vei fi nevoit sa investesti in inlocuirea lui. 
  •  Pentru a reduce viteza camionului, este indicat sa folosesti franele. Evita pe cat posibil sa schimbi vitezele, folosind aceasta manevra doar atunci cand conditiile meteo sunt nefavorabile sau soseaua este alunecoasa, din pricina zapezilor. De asemenea, iti recomandam sa pornesti de pe loc in viteza intai si sa tii cont de limita drumurilor, pentru a nu solicita piesele camionului si a scadea riscul unui accident. 
  •  Atunci cand parchezi, foloseste frana de mana. Cand iti lasi camionul pe o panta, transmisia va avea de suferit daca este bagat in viteza. Folosind aceasta manevra, piesele camionului tau nu vor fi extrem de solicitate si se vor uza mult mai greu.

Daca iei in considerare sfaturile noastre, vei prelungi durata de viata a ambreiajului tau! Totusi, mai devreme sau mai tarziu, aceasta piesa se va deteriora si vei fi nevoit sa o inlocuiesti. Este important sa stii care este locul de unde iti poti achizitiona componente de calitate pentru camionul tau, la preturi avantajoase. 

Magazinul nostru online iti pune la dispozitie cea mai variata gama de piese, noi sau procurate din dezmembrari, pentru camioane si semiremorci. Pentru a minimiza costurile schimbarii ambreiajului, apeleaza cu incredere la noi!

Daca iei in considerare sfaturile noastre, vei prelungi durata de viata a ambreiajului tau!

Contact
+40230.706.190 / +40230.706.181
contact@dezstore.ro