Element de baza al eficientei si durabilitatii camionului - sistem de evacuare

Element de baza al eficientei si durabilitatii camionului - sistem de evacuare
19 Mar. 2014

Una dintre cele mai importante componente ale mecanicii camionului este sistemul de evacuare. Ca orice alta componenta a vehiculului, sistemul de evacuare face parte dintr-o inlantuire de de sisteme si componente care lucreaza dependent unul de celalalt, iar buna functionare a fiecaruia asigura eficienta si durabilitatea camionului.

Sistemul de evacuare are un rol semnificativ in eficienta si performanta unui vehicul, dar de cele mai multe ori este unul dintre aspectele carora nu li se ofera atentie deosebita. Pentru o intretinere adecvata si necesara a camionului, este foarte important sa acordati o atentie sporita sistemului de evacuare, fapt ce va va ajuta sa obtineti performante maxime ale camionului atat in timpul rulajului pe autostrada, cat si pe off-road.

Sistemul de evacuare a vehiculului are mai multe functii critice, importante, care trebuie sa fie luate in seama in mod constant. In primul rand , acesta are functia de a dispersa gazele rezultate in urma arderii combustibilului, ceea ce permite motorului sa furnizeze putere axului și arborelelui motor. Sistemul de evacuare are un rol esential in functionarea optima a camionului pentru o perioada indelungata, atata vreme cat acesta functioneaza fara deficiente.

Elementele de baza ale sistemului de evacuare


Componentele sistemului de evacuare au functii semnificativ distincte. Un sistem de evacuare are un amortizor de zgomot , un colector de evacuare , tevi de esapament si un convertor catalitic . Aceste componente lucreaza impreuna pentru a expulza monoxidul de carbon, hidrocarburile nearse, plumbul, dioxidul de sulf si oxizii de azot, aceste gaze sunt un produs secundar rezultat in urma arderilor ce se produc la nivelul motorului. Fara un sistem eficient de evacuare, aceste gaze ar ramane sub capota si s-ar infiltra in cabina pasagerilor.

Importanta unui sistem de evacuare nu poate fi ignorata, deoarece are functia de a mentine functionalitatea motorului si de a elimina gazele periculoase, toxice care ar putea patrunde in cabina.
Intretinerea adecvata a camionului presupune verificarea in mod regulat a sistemului de evacuare pentru detectarea posibilelor deteriorari sau coroziuni ce pot aparea pe parcursul exploatarii camionului.

Daca sunteti in cautarea unui sistem de evacuare second-hand, este foarte important sa aveti garantia faptului ca furnizorul dumneavoatra va pune la dispozitie piese a caror calitate nu este indoielnica si ca va poate garanta o buna functionare a acestora.

Lider pe piata de profil, Dezmembrari Camioane va pune la dispozitie piese de schimb a caror calitate, functionalitatea si eficienta este testata de specialisti in domeniu.

 

Sistemul de evacuare are un rol semnificativ in eficienta si performanta unui vehicul, dar de cele mai multe ori este unul dintre aspectele carora nu li se ofera atentie deosebita.

Contact
+40230.706.190 / +40230.706.181
contact@dezstore.ro