Top 3 sfaturi pentru șoferii de camion începători

Top 3 sfaturi pentru șoferii de camion începători
12 Sep. 2016

Fiind responsabili cu livrarea mărfurilor È™i a materiilor prime în diferite regiuni din România È™i din străinătate, È™oferii de camioane reprezintă un segment important al industriei de transport. În schimbul unei remuneraÈ›ii financiare constante È™i a libertății la care au acces, ei depun un efort considerabil, fiind nevoiÈ›i să îÈ™i menÈ›ină concentrarea pe timpul traseelor lungi. 

 

Pe lângă obligaÈ›iile pe care È™oferii le au față de compania pentru care lucrează, ei mai au È™i o mare responsabilitate față de pietoni sau alÈ›i conducători auto. Trebuie să adopte o conduită corespunzătoare meseriei pe care È™i-au ales-o È™i să respecte câteva reguli care le asigură siguranÈ›a în trafic. 

 

Dacă îÈ›i doreÈ™ti să devii cât mai repede un È™ofer de camion experimentat, citeÈ™te mai jos sfaturile noastre. Astfel, vei È™tii exact ce trebuie să faci pe traseu ca să ajungi cât mai repede la destinaÈ›ie È™i care sunt situaÈ›iile pe care trebuie să le eviÈ›i ca să nu îÈ›i pierzi carnetul de conducere. 

 

Menține o viteză constantă!

 

Conducerea camionului cu o viteză mare creÈ™te riscul accidentelor rutiere È™i cauzează un consum excesiv de combustibil. ÎÈ›i recomandăm să conduci prudent È™i să nu treci peste limita de viteză. Dacă este cazul, utilizează sistemul de pilot automat È™i evită accelerările rapide. 

Pentru a nu întâmpina blocaje rutiere, este indicat să îÈ›i planifici traseul încă din momentul în care afli că trebuie să efectuezi o cursă. BineînÈ›eles, este posibil ca pe drumul ales să întâlneÈ™ti È™oferi nepricepuÈ›i, care conduc agresiv È™i frânează brusc. Cea mai bună decizie pe care o poÈ›i lua în această situaÈ›ie este să fii prudent, menÈ›inând o distanță corespunzătoare față de maÈ™inile din față. 

 

Pentru a fi în completă siguranță, nu uita să îÈ›i pui centura! Astfel, în cazul în care vei fi implicat într-un accident nu vei suferi răni majore È™i vei putea să preiei controlul autoturismului după impact.

 

Verifică piesele camionului tău înainte de a pleca pe traseu

 

Niciun È™ofer experimentat nu îÈ™i începe cursa înainte să È™tie că fiecare piesă a camionului său funcÈ›ionează corespunzător. Verifică cu atenÈ›ie frânele È™i anvelopele, deoarece deteriorarea lor poate produce un accident grav. Calitatea parbrizului È™i a oglinzilor îÈ›i asigură o vizibilitate optimă, aÈ™a că ele trebuie să fie în permanență curățate. 

Dacă descoperi că anumite sisteme ale autoturismului tău sunt deteriorate, apelează cu încredere la magazinul nostru online. Având în vedere că noi comercializăm cea mai vastă gamă de piese camioane, la preÈ›uri avantajoase, vei avea întotdeauna de unde să îÈ›i achiziÈ›ionezi produsele necesare maÈ™inii tale!

 

Nu uita să verifici È™i nivelul de ulei È™i combustibil pe care îl ai în rezervorul maÈ™inii înainte de începerea traseului! Dacă vei rămâne fără benzină în mijlocul drumului pe care îl ai de făcut, va fi destul de greu să ajungi la destinaÈ›ie în ziua sau la ora stabilită. 

 

Menține-te sănătos!

 

MenÈ›inerea sănătății este un aspect foarte important pentru È™oferii de camioane. Evită oboseala dormind cel puÈ›in 8 ore pe noapte È™i respectă un program de odihnă regulat. 

 

De asemenea, îÈ›i recomandăm să eviÈ›i alcoolul sau substanÈ›ele interzise. Dacă te întâlneÈ™ti cu un echipaj de poliÈ›ie poÈ›i rămâne fără carnet. Chiar È™i dacă nu eÈ™ti prins există consecinÈ›e pe care va trebui să È›i le asumi dacă consumi astfel de substanÈ›e. Vei obosi mai repede È™i îÈ›i vei pierde concentrarea, riscând să pierzi controlul volanului. 

 

Aplică aceste sfaturi de fiecare dată când când vei fi nevoit să faci o cursă È™i vei deveni un È™ofer de camion profesionist!

 

 

 

 

 

 

Aplică aceste sfaturi de fiecare dată când când vei fi nevoit să faci o cursă și vei deveni un șofer de camion profesionist!

Contact
+40230.706.190 / +40230.706.181
contact@dezstore.ro